Wanneer kerstkaarten versturen

Kerstkaarten stuur je in de maand december, en in principe niet voordat "Sinterklaas het land uit is". Vanaf ongeveer 6 december dus kun je de kerstkaarten versturen. Wil je het graag al eerder geregeld hebben? Dan kun je bij het versturen van je kerstkaarten ook een verzenddatum opgeven in de toekomst: dan staan ze vast klaar!

Als je de kerstkaarten als pakketje thuis wilt ontvangen, dan kun je ze uiteraard bestellen wanneer je maar wilt.

Kerstkaarten op tijd versturen

Het is verstandig en leuk om de kerstkaarten op tijd te versturen. Verstandig omdat je rond de kerstdagen toch al genoeg zaken "last minute" moet regelen. Verstandig ook omdat je de kerstkaarten dan met de voordelige decemberzegels kunt versturen (met decemberzegels zijn ze 3 tot 4 dagen onderweg).

En het is leuk om je kerstkaarten op tijd te sturen, want er zijn nu eenmaal mensen die even wachten met het versturen van kaarten totdat zij zien wat er in hun eigen brievenbus aan kerstwensen belandt. Je zult zien dat als jij je kerstkaarten op tijd verstuurt, je er zelf ook meer zult krijgen!

Als je de grote drukte voor wilt zijn

Als je de kerstdrukte voor wilt zijn, en ook graag wilt dat je kerstkaarten voor de kerstdagen over zijn bij de geadresseerden, verstuur dan je kerstkaarten uiterlijk 15 december. Voor kerstkaarten die naar het buitenland worden verzonden mag je gerust een week eerder aanhouden.

Wanneer uiterlijk kerstkaarten versturen

De laatste dagen voor kerst is het bij de postbedrijven (sorteercentra, bezorging, pakketdienst) topdrukte. Als je maximaal 4 werkdagen aanhoudt voor bezorging, dan zullen je kerstkaarten nog voor de kerst aankomen. Haal je het niet meer, maak er dan gewoon een leuke nieuwjaarskaart van!

Kerstkaarten met voordelige decemberzegels versturen

Je kunt voor het versturen van je kerstkaarten gebruik maken van de voordelige decemberzegels. Dat scheelt toch aardig in verzendkosten. Zeker wanneer je veel kerstkaarten wilt versturen, is dat prijsvoordeel mooi meegenomen. Maar let op: de "kerstpost" (post gefrankeerd met de voordelige decemberzegels) doet er langer over dan de gewone post. De postbedrijven proberen deze kerstkaarten met 3 a 4 werkdagen bezorgd te hebben.

Wanneer kerstkaarten versturen

Kerstkaarten stuur je zodra Sinterklaas het land uit is, dus vanaf 6 december.

Wacht er vervolgens niet te lang mee, dan komen je kerstkaarten mooi voor de kerst aan!

Wanneer kerstkaarten versturen

Bekijk onze collectie geboortekaartjes: