De beste verzendperiode

Een kerstkaart stuur je in de maand december en in principe niet voordat "Sinterklaas het land uit is". Vanaf ongeveer 6 december versturen de meeste mensen hun kaarten.

Het maakt niet heel veel verschil of je ze vroeg of laat op de bus doet, de enige tip die wij altijd meegeven is dat het aan te raden is om op tijd te bestellen. Rond de feestdagen is er vaak vertraging bij postbedrijven waardoor het dan mogelijk is dat de kaart later aankomt dan je vooraf gewenst had.

Naar wie stuur je een kaart?

Elk jaar is het weer de afweging wie je allemaal wel of juist niet een warme kersgroet stuurt. De oorsprong van een kaart sturen met kerst is het wensen van fijne feestdagen of een gelukkig Nieuwjaar. Deze wens deel je uiteraard met je familie en vrienden. Maar er zijn ook veel mensen die ervoor kiezen om kennissen van het werk, hobby, vereniging of school een kaart te sturen.

Wat uiteraard niet mag ontbreken, is het in de brievenbus stoppen van een kaart bij de buren. Een simpel kaartje kan toch een warme boodschap met zich meebrengen, dit als bedankt voor het aannemen van pakjes toen je er niet was of het aan de weg zetten van de kliko toen je het vergeten was.

Weet je de naam niet van je buren?
Ben je ergens nieuw komen wonen of spreek je de buren niet zo vaak? Dan hebben wij een gouden tip voor je. Wacht met het in de bus doen van de kaartje, tot het moment dat jij een kaartje van deze buren hebt ontvangen. In deze kaart staat namelijk hun naam, waardoor je deze simpel over kunt nemen! Nog geen kaart ontvangen? Dan kun je er altijd voor kiezen om hun huisnummer op te schrijven.

Als je de grote drukte voor wilt zijn

Als je de kerstdrukte voor wilt zijn, en ook graag wilt dat je kerstkaartjes voor de kerstdagen ontvangen zijn door de geadresseerden. Verstuur dan je kerstkaartjes uiterlijk 19 december. Wil je kerstkaartjes naar het buitenland versturen, dan moet je rekening houden met een extra week levertijd tijdens de drukke tijd van het jaar.

Versturen met voordelige decemberzegels

Je kunt voor het versturen van je kaarten gebruik maken van de voordelige decemberzegels. Dat scheelt toch aardig in verzendkosten. Zeker wanneer je veel kaarten wilt versturen, is het prijsvoordeel mooi meegenomen.

Maar let op: de "kerstpost" (post gefrankeerd met de voordelige decemberzegels) doet er langer over dan de gewone post. De postbedrijven proberen deze met 3 à 4 werkdagen bezorgd te hebben. Dit is dan ook de reden dat de prijs van een kerstzegel lager is dan een reguliere postzegel.