Decemberzegels 2017 en oude decemberzegels gebruiken

Met de decemberzegels van PostNL kun je je kerstkaarten en nieuwjaarswensen extra voordelig versturen. Op deze pagina lees je alles wat je weten moet over de voordelige kerstzegels van PostNL.

Alles wat je moet weten over de decemberzegels:


Decemberzegels om voordelig je kerstkaarten te versturen

Decemberzegels kun je gebruiken voor het voordelig versturen van al je kerstkaarten en nieuwjaarskaarten. De voordelige kerstzegels van PostNL kun je gebruiken voor al je kerst- en nieuwjaarskaarten tot 50 gram die worden verstuurd binnen Nederland.

Oude decemberzegels gebruiken

Als je nog oude decemberzegels van vorig jaar, of misschien nog wel ouder, in de kast hebt liggen, dan kun je die in 2017 ook nog weer gebruiken. Of je al dan niet moet "bijplakken", dat hangt af van hoe oud je kerstzegels zijn.

Lees hier alles over oude decemberzegels gebruiken.

Wanneer decemberzegels gebruiken

De voordelige decemberzegels kun je gebruiken vanaf medio november 2017 tot en met 6 januari 2018. Wil je de kerstpostzegels na deze datum gebruiken, dan kan dat, maar dan moet wel worden bijgeplakt tot het dan geldende tarief. Hiervoor zijn bij PostNL speciale postzegels te koop.


Kerstkaarten nieuwe collectie

Wat kosten decemberzegels

Dit jaar kosten de decemberzegels € 0,73 per stuk. Het bijzondere vel met 20 zegels is te koop voor € 14,60 en zijn onder andere verkrijgbaar bij PostNL en Albert Heijn.

Gratis geschenk bij de decemberzegels 2017

Als je twee velletjes decemberzegels koopt bij de verkooppunten, krijg je -zolang de voorraad strekt- gratis een leuk geschenk. In het verleden kreeg je een leuke agenda, een klein kookboekje, of (in 2016) krijtstiften waarmee je raamtekeningen kunt maken en zo je huis extra in kerstsfeer brengen.

Voorwaarden voor het gebruik van decemberzegels

  • De kerstkaart is niet zwaarder dan 50 gram
  • Minimale formaat Kerstkaart is: 9 x 14 cm
  • Maximale formaat Kerstkaart is: 38 x 26,5 x 3,2 cm
  • De envelop is rechthoekig of vierkant, en dichtgeplakt.

Overkomstduur kerstkaarten met decemberzegels

Kerstkaarten die met decemberzegels worden verstuurd, hebben een overkomstduur van 3 a 4 werkdagen. Als je de kerstkaarten met gewone postzegels verstuurt, dan bedraagt de bezorgtijd van de kerstkaarten in principe gewoon 1 a 2 werkdagen.

Decemberzegels naar het buitenland

Je kunt geen decemberzegels gebruiken voor de kerstkaarten die je naar het buitenland verstuurt. Dat wil zeggen: je mag ze wel gebruiken, maar je dient wel gewoon te plakken tot het normale tarief, en dat is: € 1,33.

Kerstzegels overhouden

Als je dit jaar kerstzegels overhoudt, dan kun je die na 6 januari voor reguliere post gebruiken. Je dient dan wel bij te plakken tot het dan geldende tarief. Je kunt de kerstzegels ook tot volgend jaar bewaren en de kerstkaarten 2018 er mee versturen.

Hoeveel postzegels moeten er op mijn kerstkaarten?

Voor de verzending van alle kerstkaarten Kerstkaartensturen.nl geldt dat één decemberzegel (met de waarde: december) voldoende is.

Als je de kerstkaarten met reguliere postzegels wilt versturen, dan zijn voor twee typen kaarten 2 postzegels nodig:

  1. Vierkant dubbel XXL
  2. Langliggend dubbel groot

Decemberzegels

Maak je gebruik van de gratis verzendservice? Dan worden al je kerstkaarten automatisch met de voordelige decemberzegels verstuurd.

Decemberzegels voor je kerstkaarten

Zolang de voorraad strekt natuurlijk, dus zorg dat je je kerstkaarten op tijd bestelt!

Cadeau bij decemberzegels

Bij aankoop van 2 vellen decemberzegels op een van de verkooppunten, ontvang je (zolang de voorraad strekt) een leuk geschenk.

Cadeau bij decemberzegels

In 2016 ontving je leuke krijtstiften bij 2 vellen Decemberzegels.


Bekijk onze collectie kerstkaarten: